meraliv

Direktlänk till inlägg 6 januari 2012

Hälsorevolutionen – Lev längre, friskare och lyckligare

Av Björn Roxendal - 6 januari 2012 18:42


 


Vi befinner oss just nu i en ”revolutionär” epok. Den arabiska våren och occupy-rörelsen är några tecken på detta. Människor får allt svårare att nöja sig med att bli fösta hit och dit som en fårskock efter maktelitens nycker. En spännande tid, en ny tidsålder av självbestämmande och funktionell demokrati börjar spira. Men fortfarande är förtryckets krafter starka och de släpper inte godvilligt taget. I praktiken förnekas vanliga människors rättigheter på nästan varje område. Vi programmeras till konsumtionsrobotar som göder systemet och dess bärare genom att tanklöst konsumera mer och dyrare, även om det det resulterar i livslångt skuldslaveri, miljöförstöring och onödiga civilisationssjukdomar.


Ett av de viktigaste områdena där kampen mellan individuell frihet och rätten till ett värdigt liv står mot maktelitens kontroll och förtryck är vår hälsa. Vi har naturligtvis en medfödd rättighet till ett hälsosamt och lyckligt liv, efter våra förutsättningar och egna val, men det år inte så de styrande krafterna vill se det. Hälsa/sjukdom/behandling är big business, och i stor utsträckning spelar vi, till synes frivilligt, med i ett spel där sjukdomsprofitörerna gör upp reglerna. Vi har gett makten över vår kropps funktioner till dem som ”vet bättre” (och tjänar miljarder på att vidmakthålla den illusionen) utan att vi ens verkar fundera på vad som skett och vilket dilemma vi hamnat i.


Vad det handlar om är att vi görs till/låter oss göras till/ offer för sjukdom och lidande för att sedan betala en stor del av våra individuella och kollektiva inkomster för att köpa myten om den farmaceutiska frälsningen. Först betalar vi dyrt för hälsovådliga födoämnen och en sjukdomsalstrande livsstil för att sedan betala ännu dyrare för behandlingar och mediciner som ofta skapar lika mycket problem som de löser (om de överhuvudtaget löser några problem alls). Våra kroppar och deras funktion har blivit ett av de främsta medlen för kontroll och profit medan vi aningslöst låter oss brytas ned och utnyttjas.


Den revolution jag talar om innebär att vi tar tillbaks makten över vårt eget liv och hälsa genom att avslöja mat- och medicin-maffians mögner och manipulationer och istället använda förebyggande och botande alternativ – billiga, biverkningsfria, miljövänliga och effektiva.


Det är vår övertygelse att långt mer en hälften av de värsta och mest utbredda folksjukdomarna skulle undvikas, på mycket kort sikt, med enkla insatser av detta slag.


Det är denna revolution som är vår mission. Vi kommer att publicera artiklar och referenser som ger en direkt användbar vägledning till hälso-befrielse. Vi är inte fanatiska och kommer inte att förneka värdet av de delar av skolmedicinen som faktiskt ger ökad livskvalitet och botar sjukdomar som annars skulle leda till handikapp eller värre. Vi är pragmatiska, dvs vi uppmuntrar till användning av alla resurser som på ett långsiktigt och hållbart sätt leder till förbättrad hälsa och ett längre och lyckligare liv. Lev längre, friskare och lyckligareär vår programförklaring.


Vårt första mål är upplysning för att du ska få bättre möjligheter att göra val som ger dig ett längre och lyckligare liv.


I andra hand kommer vi att erbjuda produkter som ska underlätta detta. Så, vi har ett intresse av att sälja och tjäna pengar på försäljningen. Men, vi kommer inte att sätta detta intresse före vårt intresse av att arbeta för den hälsorevolution vi just beskrivit.


Vi välkomnar synpunkter och feedback. Ny forskning kommer att visa nya möjligheter och förändra hur vi ser på hälsa och sjukdom. Vi kommer inte att låsa oss vid ”gamla sanningar” utan ständigt förändra och uppdatera det vi publicerar efter de senaste rönen – rön som socialstyrelsen och medicin-maffian inte kommer att erbjuda allmänheten (förrän kanske 50 år senare).


PS. Det finns ett bok som heter just ”Wellness Revolution”. I den beskriver Paul Zane Pilzer skillnaden mellan sjukvård och wellness så här: 

Sjukdomsindustrin”, som han kallar den traditionella sjukvården, är reaktiv. Trots att den är så utbredd och omfattande söker sig människor dit först när de drabbas av eller reagerar på ett specifikt besvär. 

Wellness-tjänster, å andra sidan, är proaktiva och inriktade på framtiden. Människor söker sig dit av egen lust – för att känna sig friskare, reducera effekterna av åldrande och för att undvika att hamna i sjukdomsindustrin. 

"Wellness handlar inte om en trend eller en fluga,” skriver Paul Zane Pilzer. ”Det handlar om ett nytt och gränslöst behov som genomsyrar vår kosthållning, träning, sömn, vårt arbete, sparande, åldrande och nästan alla andra aspekter av vårt liv.” 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Björn Roxendal - 29 december 2013 21:30

Lev längre och friskare! Här samlar jag tips som det det finns vetenskapligt stöd för och som är någorlunda billiga och enkla att praktisera. Alla kan må bättre och leva längre! Då och då kommer jag att uppdatera (lägga till och ta bo...

Av Björn Roxendal - 8 december 2013 11:11

Det här tilltaget har retat mig från först början. Uppenbarligen köper folk datorer för alla möjliga syften medan en TV nästan alltid köps för att se på TV. Även om SVT skulle ha valt att INTE lägga ut några program på internet skulle vi köpa ungefär...

Av Björn Roxendal - 28 maj 2012 16:59

  Psykosyntes           Psykosyntes är en terapiform som går djupare än vanlig samtalsterapi. Den bygger på en konsekvent helhetssyn på människan där den andliga dimensionen har en viktig plats. Med det menar vi att vi ser människan s...

Av Björn Roxendal - 8 februari 2012 10:49

                        En ny bok av Bronnie  Ware, The Top Five Regrets of the Dying, beskriver författarens erfarenheter av att arbeta med döende människor. Om vi någonsin kommer att få perspektiv på livet är det när vi närm...

Av Björn Roxendal - 13 januari 2012 17:27

  Följande är en  av Carl  Schultz filosofier, skaparen av Snobben. Du behöver inte kunna  besvara följande frågor. Läs bara igenom brevet så kommer du att förstå  andemeningen.   1. Räkna upp världens fem rikaste  män. 2. Räkna upp fem vinnare ...

Sök i bloggen

Presentation


Mera Liv!

Kategorier

Omröstning

Mitt resultat på SVTs lyckotest:
 0 - 10%
 11 - 20%
 21 - 30%
 31 - 40%
 41 - 50%
 51 - 60%
 61 - 70%
 71 - 80%
 81 - 90%
 91 - 100%

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Gästbok

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år


Skapa flashcards