meraliv

Direktlänk till inlägg 22 december 2011

Kanel - mot diabetes, fetma, jästinfektioner, magproblem mm

Av Björn Roxendal - 22 december 2011 13:30

                   

Om du trodde att kanel bara är nånting att krydda bullar och äppelpaj med - och vid jultider, glögg förstås - så har du grundligt misstagit dig! Inte ens om du upptäckt finessen med att spetsa din cappucino med lite kanelregn har du kommit i härheten av att upptäcka dess sanna potential!


Nej, här har vi en billig och lättillgänglig naturprodukt med historiens kanske mest underpublicerade och undervärderade hälsobefrämjande egenskaper! En produkt som kan förebygga diabets, fetma, matsmältningsproblem, demens mm mm.


- Jaså, verkligen??!! Om det var sant skulle jag väl ha hört talas om det för länge sen? - tänker du kanske då.


Men, ack, om världen bara vore så god!  Dessvärre är det den skoningslösa profithungern som till största delen styr vad det skrivs och forskas om. Och där ligger den aromatiska bruna mirakelkryddan illa till. Som sagt, den är både extremt billig och lättillgänglig = svår/omöjlig att kommersialisera med profitörers mått mätt.


Som tur är finns det trots allt enstaka ädla och tappra forskarsjälar som även tittar på sånt det inte går att bli miljonär på. Så nu har det långsamt växt fram en kunksapsbank om kanelens verkliga väsen.


Låt oss dyka rakt in i häpnadsväckande kanelfakta:


1. Supernäring för hjärnan (mirakelvarning)
En nyligen pyublicerad undersökning (resenterad vid årsmötet för Association for Chemoreception Services in Sarasota, FL) visade att det räckte med att lukta på kanel för hjärnan skulle stimuleras på flera olika sätt; allt från minne till reaktionshastighet och uppmärksamhet/koncentration förbättrades!
Imponerande bara genom att sniffa lite!


Men det här var bara uppvärmningen. Vad säger du om


2.Motverkar/botar resistenta jästinfektioner och urinvägsinfektioner


3.Regulerar blodsockerbalansen (sänker blodsocker, ökar insulin). Motverkar eller botar tidiga stadier av diabetes (Typ2).


4. Begränsar spridningen av vissa typer av cancerceller


5. Sänker LDL (det dåliga kolestorolet)


6. Blodförtunnande


7. Hjälper mot reumatism (artrit). En studei vid Köpenhamns Universitet visade att en halv tesked kanel med en tesked honung till frukosten gav en signifikant minskning av ledsmärtor efter bara en vecka. Efer en månad kunde samtliga deltagare gå utan smärta.


8. Rik på viktiga mineraler.


9. Den mest kostnadseffektiva antioxidanten som hittills upptäckts (max ORAC per krona). I detta avseende är kanel en överlägsen segrare i alla jämförelser.


10. Lugnar magen. Minskar gaser, förbättrar matsmältningen. Kan t o m motverka magsår.


11. Viktminskning. Eftersom kanelen balanserar blodsockret kan det också minska upplagringen av fett, särskilt runt magtrakten.


När du tar kanel så bör du tänka på


1. Dosen. Två teskeder per dag räcker för att få alla ovanstående effekter. Vi vet ingenting om risken med överdosering, (ingenting rapporterat än så länge) men det är säkrast att inte gå så mycket högre än dessa två tsk per dag.


2. Att kanel visserligen kan lagras men att effekten avtar med tiden. Köp inte mer kanel än att du kan äta upp den inom ett halvår.


Hur ska man få i sig dosen?   Det finns ju många sätt (i kaffet, i te, blandat med äppelmos, på frukostgröten/musli, på rostat bröd.) Min fru har börjat med en hög-kaneliserad super-frukost-variant: Hon tar turkisk youghurt med två teskedar kanel och solrosfrön och tycker att det är syndigt gott!


Kanel är lätt att få tag på, som alla vet. Vill du beställa av oss kostar det 60:- plus frakt för en förbrukning motsvarande två månader (två teskedar per dag). Enkelt förpackat i plastlåda.

 
 
Ingen bild

Christoffer

5 januari 2015 11:12

Hej.
Kan du länka till den där studien om kanel/reumatism som gjordes på Köpenhamns universitet? Har letat utan framgång och tänkte du måste ju ha tillgång till den för att våga publicera denna fakta.
Jag har reumatism jag försöker lindra men inte hittat någon evidens för att kanel fungerar, för de som tänker prova kan det vara i sin ordning med en varning. Den kanel vi köper i affären är kassiakanel, som innehåller mycket kumarin som vid stora och/eller regelbundna intag skadar lever.
Leta reda på "äkta" kanel (ceylonkanel) som innehåller betydligt lägre halter kumarin.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Björn Roxendal - 29 december 2013 21:30

Lev längre och friskare! Här samlar jag tips som det det finns vetenskapligt stöd för och som är någorlunda billiga och enkla att praktisera. Alla kan må bättre och leva längre! Då och då kommer jag att uppdatera (lägga till och ta bo...

Av Björn Roxendal - 8 december 2013 11:11

Det här tilltaget har retat mig från först början. Uppenbarligen köper folk datorer för alla möjliga syften medan en TV nästan alltid köps för att se på TV. Även om SVT skulle ha valt att INTE lägga ut några program på internet skulle vi köpa ungefär...

Av Björn Roxendal - 28 maj 2012 16:59

  Psykosyntes           Psykosyntes är en terapiform som går djupare än vanlig samtalsterapi. Den bygger på en konsekvent helhetssyn på människan där den andliga dimensionen har en viktig plats. Med det menar vi att vi ser människan s...

Av Björn Roxendal - 8 februari 2012 10:49

                        En ny bok av Bronnie  Ware, The Top Five Regrets of the Dying, beskriver författarens erfarenheter av att arbeta med döende människor. Om vi någonsin kommer att få perspektiv på livet är det när vi närm...

Av Björn Roxendal - 13 januari 2012 17:27

  Följande är en  av Carl  Schultz filosofier, skaparen av Snobben. Du behöver inte kunna  besvara följande frågor. Läs bara igenom brevet så kommer du att förstå  andemeningen.   1. Räkna upp världens fem rikaste  män. 2. Räkna upp fem vinnare ...

Sök i bloggen

Presentation


Mera Liv!

Kategorier

Omröstning

Mitt resultat på SVTs lyckotest:
 0 - 10%
 11 - 20%
 21 - 30%
 31 - 40%
 41 - 50%
 51 - 60%
 61 - 70%
 71 - 80%
 81 - 90%
 91 - 100%

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Gästbok

RSS

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se