meraliv

Senaste inläggen

Av Björn Roxendal - 13 september 2010 13:33


  
Kan inte låta bli att skriva om den - fast det varit ett rätt uttjatat ämne rätt länge. För mig var det t o m  uttjatat redan långt innan epedemin var över. I varenda nyhetssändning gavs den fruktade pandemin stort utrymme, trots att det aldrig fanns tecken på att det vara fråga om något annat än en influensa av alldeles normal farlighet. Mycket tidigt stod detta klart för mig och många andra mer neutrala betraktare. Ändå fortsatte skrämselpropagandan, dag ut och dag in, vecka ut och vecka in, upp till ett par månader.
Här på norra halvklotet hade vi dessutom möjlighet att se ett slags facit eftersom denna flunsa drabbade södra halvklotet först - utan att orsaka någon anmärkningsvärd skada där. 
Förmodligen handlade många förstågsigpåare och myndighetspersoner i god tro när de försökte hetsa befolkningen till att ta två doser per person (Sverige köpte in 18 miljoner doser!) men frågan är om alla inblandade och ansvariga var lika godtrogna. Följande uppgift från SvD stärker mina misstankar:

"– Ett vanligt influensavaccin kostar 35 kronor per dos. Den här gången tar de 65 kronor per dos. Den prisökningen kom som en kalldusch för oss. Totalt blir det 1,3 miljarder kronor, säger han till Svenska Dagbladet.

Nu kritiserar han läkemedelsföretagens höga prissättning. Han kan inte se någon anledning till att vaccin mot svininfluensa ska vara mycket dyrare än andra influensavaccin då företagen redan har de anläggningar som krävs för produktion.

– Det är uppenbart att vaccinbolagen tjänar otroligt mycket pengar på detta. Känslan är ju också att det är väldigt stora särintressen som styr här i bakgrunden, säger han."

Hysterien kring svininfluensan var konstgjord och piskades upp utan att vara underbyggd av hårda fakta. Dessutom utsattes nån miljard människor för stora risker i form av kända och okända biverkningar, vilket avslöjats mer och mer allteftersom:

Sven Britton, professor emeritus i infektionsmedicin  i Dn:

"När man satsar monumentalt på 4 miljarder vaccindoser mot en relativt lindrig influensa borde man ha ordentligt på fötterna vad gäller biverkningarna, för även om en liten andel drabbas är det ett omfattande antal människor som ska vaccineras. De enda test som gjorts är korttidstest där högst femtusen vuxna, friska människor fått ett prototypvaccin som bara liknar det som ska användas. Kort sagt har vi ingen aning om biverkningarna. ”

Nja, lite aning har vi om biverkningarna:

"En tysk studie fann samband mellan vaccinationer och 22 neurologiska ttillstånd, inkluderande ADD (uppmärksamhetsstörning) och epilepsi. Dilemmat är att virus-elementet i vacciner kan överleva och mutera i den mänskliga kroppen under åratal, med okända konsekvenser."

http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/07/utred-biverkningarna-av-svininfluensa.html


Den senaste biverkningen är kronisk narkolepsi (sömnsjuka)

"Sex fall av den obotliga sömnsjukan narkolepsi kopplas till vaccinet mot svininfluensa.

Nu ska fler rapporter granskas.

– Vi håller på med en sambandsutredning, säger Mårten Forrest på Läkemedelsverket."           Aftonbladet


"Efter larmrapporter om att vaccinet mot svininfluensa kan orsaka sömnsjuka - nu stoppar Finland all vaccinering. 
- Det finns ett klart tidsmässigt samband mellan vaccineringen och sjukdomens utbrott, säger Marjo Renko, ordförande för den nationella expertgruppen för vaccination, till Hufvudstadsbladet."

                                Expressen


Jag ville absolut undvika denna vaccinering själv, både för min egen ocb mina barns del.  Det förefaller som att riskerna/biverkningarna av behandlingen är betydligt större än vinsterna (utom för läkemedelsföretagen förstås).


När vi börjar jämföra svininfluensan med andra vanliga och dödliga sjukdomar börjar det nästan svindla. Ta t ex malaria:


 "Utbredningen och antalet döda i malaria ökar för varje år, bl. a. på grund av den global uppvärmning. Varje år insjuknar 3-500 miljoner människor och 1-2 miljoner dör årligen i sjukdomen. "

Så det är helt klart att bara denna enda sjukdom - malaria - är oerhört mycket farligare och mer dödlig än svininfluensan. Att förebygga och/eller bota ett malariafall kostar ungefär lika mycket som att ge en person två doser vaccin mot svininfluensa. Hade vi satsat pengarna på malariabekämpning hade dom gjort oerhört mycket mer nytta och räddat tusentals fler liv (men läkemedlesföretagen hade tjänat mindre).

Helt klart att vi behöver träna oss på att tänka själva - inte bara svälja den massmediala propaganda vi matas med!


Av Björn Roxendal - 10 september 2010 11:09


Det finns både fakta och fanatism i en film om Obamas tid vid "makten". Även om man skalar bort de mer partiska delarna, kvarstår en skrämmande samling uppgifter om Obamas "track record". Han har gång efter gång sagt en sak för att veckor eller månader senare göra precis tvärtom. De personer han rekryterat till de högsta posterna tillhör alla den traditionella makteliten och utvecklingen mot centralisering av makten fortgår med allt högre takt. Framför allt är det bank-oligarkin som kontrollerar de viktiga positionerna, både i det offentliga politiska livet och bakom ridåerna.


Vanligt folk i allmänhet och amerikaner i synnerhet är makalöst godtrogna. Ett enormt massmedialt fokus har legat på Obama som någon slags frälsargestalt, inte bara för Amerika utan för hela världen. Världens folk ser behovet av någon som kan leda oss i en "revolution" riktad mot maktmissbruk, korruption och diktatoriska tendenser. Det här behovet har projicerats på Obama med massmediernas hjälp. Dessvärre är det politiska spelet till största delen ett spel för gallerierna. En avledningsmanöver för att de verkliga makthavarna ska kunna arbeta vidare utan besvärande inblandning från de folk de anser sig ha en självklar rätt att styra. Låter det konspiratoriskt? Kalla det vad du vill men fakta pekar i den här riktningen - se filmen och döm själv. (Och man behöver naturligtvis inte hålla med om de ställningstagande filmmakarna gör.)


En sak till: Pinsamheternas pinsamhet är att Obama fick Fredspriset. Typ: "Han är president och håller bra tal så det är klart han ska ha nobelpriset!" Värsta norgehistorien fast i verkligheten. Jag rodnar.


Av Björn Roxendal - 10 september 2010 09:08


Att dans är ett sätt för män och kvinnor att mötas och - ibland - uppleva ömsesidig attraktion med de följder detta kan medföra är inte någon nyhet.


  Den här undersökningen är dock rolig eftersom den på ett rent vetenskapligt sätt försökt komma fram till HUR mannen ska dansa för att vara mest attraktiv. Men kanske ännu intressantare är den andra slutsatsen: "ALLA DELTAGARE I STUDIEN FICK LÄMNA ETT BLODPROV. PERSONERNA MED BÄST HÄLSA OCH TJUSIGAST DANS VISADE SIG VARA DESAMMA." Fascinerande. Sen kan man gå vidare och fråga sig: Blir jag friskare om jag lär mig en attraktiva dansstil? Och: Vad är det bakomliggande sambandet som gör att dansstil och hälsa hänger ihop? Kolla gärna videoklippen med dansproven. Vi män brukar ju inte tacka nej till en möjlighet att bli lite mer attraktiva.Så attraherar man kvinnor på dansgolvet   DN

xBrittiska forskare har tagit reda på vilken dans som är bäst.
Av Björn Roxendal - 9 september 2010 20:52


Åkte hem från att ha haft kurs i Känsloclearing mm (psykosyntes.net) häromdan. Först buss, sen flyg, sen tåg från Arlanda. På tåget läste jag (förstås; jag älskar att läsa tidningar på tåg) "Kupé", Sjs gratistidning. Bra, riktigt bra. Flera klart läsvärda artiklar. Inte minst gäller det "Spola köttet, åtminstone på måndagar". Nu kan man t o m läsa hela tidningen online

Med hjälp av enkla fakta visar man att kött är en extrem klimatbov: 


"Sverige importerar varje år 385000 ton djurfoder i form av sojabönor från Brasilien. Odlingsmarken för den mängden sojabönor motsvarar 300 000 fotbollsplaner, mark där det förut växt regnskog."


"På 4000 kvadratmeter kan man antingen odla 9 ton potatis eller få ut 70 kg kött.


Hur bra låter det här? Och det är ändå bara ett par exempel på hur vi misshushåller med resurser för att få vräka i oss fläsk, hamburgare och biffar:


1kg nötkött = 32 kg klimatgaser

1 kg bönor eller linser = 0,2kg klimatgaser


Så nu har en folkrörelse börjat ta fart för att vi ska ha en vegetarisk dag i veckan. Ett litet men betydelsefullt steg i rätt riktning! T. ex, så har Östersunds kommun redan bestämt sig för att införa en vegetarisk dag i förskolor och skolor.  Ett liknande förslag finns i Stockholms kommun just nu.


Inget politiskt parti, inte ens miljöparti, tar upp frågan. En enkel och effektiv livsbefrämjande lösning på många problem förknippade med miljö, djurrätt, hälsa och rättvisa. Men det kanske inte är politiskt korrekt att argumentera offentligt FÖR livet?


Kept confined in small space with no place to move
Pigs go insane
Pigs are known for their intelligence
Humans on small farms that have pigs running free note the intelligence and compassion that pigs have
A man checks an odor meter in a hog confinement barn in this intensive farming industry, Feb. 16, 2001, Iowa.  Kept confined in small space with no place to move Pigs go insane.  Photo: AP/Charlie Neibergall

Av Björn Roxendal - 1 september 2010 20:10

D-vitamin - solvitaminet:

   

Jag har hållit på med alternativmedicin i många år, både professionellt och hobbymässigt. Det betyder inte att jag alltid haft rätt, men ofta har det visat sig att det jag fört fram har erkännts som "godtagen kunskap" ett antal år senare. En sån sak är det här med D-vitamin och solariesolning. Vi nordbor lider av D-vitamin-brist i STOR skala, särskilt under vinterhalvåret. Ett enkelt och supereffektivt sätt att få ordentliga doser av D-vitamin är att utsätta huden för ultraviolett strålning. På vintern är det svårt om vi INTE går på solarium. Det räcker med 10 minuter för att du ska få en rejäl D-vitamindos, utan att utsätta huden för alltför höga stråldoser. Det fina är att D-vitamin-överskottet du får när du solar INTE försvinner utan lagras i kroppens fettvävnad. Det betyder att man inte behöver sola varje dag - en dag i veckan eller varannan vecka torde räcka. 


D-vitamin har OTROLIGT många viktiga funktioner i kroppen. I dagens artikel i Expressen tar man upp några:


Först rubriken:

"Slipp trötthet - och demens. "


Sen ingressen:


"Ny forskning visar att D-vitamin inte bara stärker immunförsvaret - utan även kan minska risken för Parkinsons sjukdom och alzheimer. 
- D-vitamin är en av kroppens allra viktigaste substanser som många lider brist av, säger psykiater Mats Humble."


Det är ny finsk forskning som bl a visar att D-vitamin-brist ger 62% högre risk (!) att utveckla demens. Bara en sån sak! Vidare kan brist på D-vitamin öka risken för depression, benskörhet, cancer, diabetes, autism och hjärt-och kärlsjukdomar, enligt den finska undersökningen. Googla så hittar du många fler viktiga sätt som D-vitamin påverkar vår hälsa! Ja - rikligt solariesolande ger några få extra cancer-fall per år i Sverige. MEN, för lite D-vitamin resulterar i tusentals fall av svår sjukdom och för tidig död.


En rimlig folkhälsorekommendation borde alltså vara: "Gå och sola på solarium - men med måtta".


Det här är forskning som det lönar sig att ta på allvar!


För de som inte vill sola finns det tillskott att köpa. Fet fisk och mjölkprodukter ger också en hel del.


Må gott!


Björn


Av Björn Roxendal - 31 augusti 2010 23:41


Fick just fram mobilbilderna från svetthyddeceremonin. Vill understryka att för många eller nästan alla som deltar i en svetthydda blir det en stark upplevelse som känns djup och betydelsefull och blir ett minne för livet. Många kommer i kontakt med saker inom sig som behöver belysas och/eller transformeras, vilket de också får hjälp med under ceremoniens gång.


Mukti med en deltagare (Linda)  Nästan färdig att ta emot svettare


   Elden i förgrunden används för att hetta upp stenarna


På Youtube finns ett bildspel med bilder av svetthyddor från hela världen och från olika tider. Uppenbarligen finns det något inom oss människor som dras till denna typ av både fysisk och själslig reningsceremoni:
Imorgon åker jag till Finland för att ha kurs i Psykosyntes och Känsloclearing (http://psykosyntes.net/index.php/korta-kurser/). I VÄRSTA fall blir det inget bloggat förrän nästa vecka. Vi får se.Av Björn Roxendal - 28 augusti 2010 20:14


Jo, jag har varit på svetthydda med Mukti på Värmdö idag. De flesta av er har nog hört ordet - svetthydda -  men  hur många av er har varit med på en (eller flera)? Kommentera gärna om den saken (också)!


Vi har ju en ganska stark bastutradition här i Sverige så det ligger nära till hands att jämföra en svetthydda med bastu. Och visst finns det likheter - värme är ju definitivt en gemensam nämnare, till exempel. Men en svetthydda är så mycket mer än det typiska bastubadet. Det är en tradition som vi gärna förknippar med nordamerikansk indiankultur - med rätta. Svetthyddor har dock förekommit i många kulturer, väl utspridda över jorden och under långa tider (några tusen år om inte mer).


Jag har varit med på en svetthydda tidigare - på Ängsbackafestivalen (No MInd festival www.angsbacka.se) för några år sedan. Det var en djup, stark och transformativ upplevelse - t o m något omskakande. 


För er som inte vet - så här kan det gå till (många variationer förekommer): Deltagarna samlas i god tid innan ceremonin. En eld hålls brinnande i en grop där ett antal stora stenar placerats - det är dom som sedan genererar värmen i hyddan. Själva hyddan kan se ut så här:

  


I vårt fall var den såpass stor att den kunde ta upp till 15 personer. Ovanpå skelettet av smala trädstammar låg flera lager av filtar och ovanpå det en presenning som fästes vid marken med stenar runt om hela hyddan, utom vid den lilla öppningen. Öppningen var så liten att vi måste krypa in. Den kunde förseglas med hjälp av en filtförsedd gardinliknande konstruktion. När öppningen var stängd blev det helt kolmörkt inne i hyddan, förutom den svaga glöden från de allra varmaste stenarna som placerades i gropen i mitten. Ungefär såhär såg vår hydda ut (jag tog några bilder som jag inte kan ladda upp just nu):


  

 Mukti som ledde ceremonin är upplärd i den indianska Lakota-traditionen och följer den i sitt arbete. (Han ska förresten leda en "extra" svetthydda i Sverige den 11 sep 2010. Passa på att vara med om du har en chans! Se http://www.spiritualevents.se/mukti_sthlm_28-29Aug_2010_svetthydda.pdf) Jag tyckte att det hela hade en mycket allmängiltig prägel. Antagligen kan man delta utan större samvetsbetänkligheter oavsett vilken religion eller andlig tradition man kommer från. Även många ateister skulle säkert uppskatta själva "andan" och grundprinciperna i ceremonin. 


När ceremonin skulle börja kröp vi in en och en. 7 stora HETA stenar lades ner i gropen i mitten. Öppningen stängdes och där var vi i nästan totalt mörker med dofter av av jord, örter, osande stenar mm. Luften blev uppvärmd på ett par korta minuter och det dröjde inte länge förrän själva svettandet också tog fart. Och nog blev det svettning av alltid. Allt som allt var vi inne i hyddan omkring 2,5 timmar. Naturligtvis kunde man gå ut om man kände sig alldeles FÖR upphettad. I såna fall fick man vänta tills nästa "round" på att komma in igen. Jag är inte särskilt värmetålig och började känna trycket av värmen efter ungefär 15 minuter. Eftersom jag dessutom har problem med ryggen för tillfället (ett segt ryggskott som inte har läkt än) fick jag så småningom lägga mig ner. Tack vare det kunde jag vara kvar hela tiden. Det visade sig också att de flesta av mina kamrater i hyddan likaledes sjönk ihop i mer eller mindre liggande ställningar efter ett tag. 

Mukti ledde sånger och talade om meningen med ceremonin. Det handlar mycket om en reningsprocess där vi har chansen att lyfta upp och göra oss fria från gamla "saker" - minnen och händelser som tyngt ner oss och påverkat våra liv negativt - kanske under mycket lång tid. Som terapeut kände jag igen det terapeutiskt frigörande inslaget - det liknar processen som sker i våra psykosyntes-sessioner - även om jag oftast jobbar med en person åt gången och i stort sett svettfritt (se t ex  http://psykosyntes.net/index.php/terapeuter/#björn).

Vi gick laget runt och all fick tillfälle att dela med sig av sina egna önskningar om helande och frigörelse från själsliga bojor. Mycket tacksamhet uttrycktes också för det vi åtnjuter av livets gåvor.

Jag tänker inte skildra alla delar av ceremonin i detalj. Det är dock ingen tvekan om att den intensiva värmen och den andliga och kärleksfulla atmosfären tillsammans har en starkt renande och helande effekt på de flesta. Att göra några svetthyddor tycker jag hör till om man är intresserad av personlig och andlig utveckling - och av att ta del av uråldriga traditioner för detta syfte.


Nu på kvällen känner jag mig tämligen mör, på ett skönt sätt, och tänker härmed önska er alla en god natt!


VARMA hälsningar

Björn


P:S Nedan lite citat från engelska artiklar för den som vill veta mer. Du kommer också att få fram en hel del om du helt enkelt googlar på "svetthydda".http://findarticles.com/p/articles/mi_m0NAH/is_2_34/ai_112450023/pg_2/?tag=content;col1 :

"You're essentially generating a fever in the body," Mehl-Madrona explains. The physical benefits of this have been enumerated in study after study, he says. A body temperature of 102 to 106 degrees ("which is what we suspect is generated in a sweat lodge") creates a hostile environment for bacterial and viral infection.

Sweating flushes toxic metals, such as copper, lead and mercury, and removes excess salt, a benefit for those with mild hypertension. The heat and sweating also helps ease soreness and stiffness, and dilates capillaries, increasing blood flow to the skin.

Almost every aspect of a sweat lodge has a symbolic meaning, says Edward Albert, the California state commissioner for Native American lands. Lodges are usually round or oval, reflecting the shape of the womb, and the experience is likened to being reborn in healing energy. The flap or door of a lodge is generally built very low, forcing people to enter crouched or even on their knees as a show of humility and respect for the earth as a sacred, living entity.

Though generally considered safe, says Mehl-Madrona, the excessive sweating produced in a lodge isn't for everyone, because it can adversely interact with medication or exacerbate certain conditions. 

Tom Utterhack, a laboratory technician in Yakima, Wash., considers himself a man of science, but when he stepped into a sweat lodge he found something profound in the pitch blackness; the smell of earth; the fierce, moist heat penetrating his skin; and the honest words spoken by the participants, followed by intense silence.

Blum observes that modern society divorces us from any daily contact with nature, and that even human interactions are becoming ever more remote, more virtual. "People are so out of touch that when they come and just sit together in a community among the ancient elements the dirt, the fire, the wood, the air--that in itself is very healing."

' Just the act of giving thanks for your life and for other people--that expression of gratitude is not something we take time for every day. When I did, I started to feel connected to everything around me."


http://adventure.howstuffworks.com/sweat-lodge.htm :

The desire to "sweat it off" is no new thing. Throughout history, humans have found ways to sweat out their demons, and sweat lodges are just one example of that fact. In the United States, sweat lodges are largely associated with Native American tradition. But they've been seen in cultures around the world. Ancient stone buildings in Ireland suggest they appreciated the benefits of sweating -- same thing in rural China, Russia and Mongolia, and the Polish make use of sweat lodges in folk medicine. The oldest sweat lodge evidence dates back to 5 B.C It appears that the Scythians, a nomadic group that populated today's southern Russia, constructed sweat lodges from poles and woven cloth.

Those participating in a sweat to treat a medical condition should be particularly cautious. Sweats are considered an effective treatment for head colds, sinus problems, arthritis, asthma and some skin conditions, but it's important to listen to your body.


http://www.shanti.com.au/cleanses/sweating.htm#Sweat :

Through combination of silence, singing, praying, and sharing from the heart, sweat lodges become the other heart of a community. The sweat lodge experience is very holistic with innumerable benefits to be experienced on many levels of understanding. It is a microcosm of the cosmos.

Av Björn Roxendal - 26 augusti 2010 14:06

Ändå gör dom flesta just det. Ofta i onödan. Enkla justeringar av kosten minskar nämligen risken för detta dramatiskt. Det enklaste sättet jag känner till för att minska risken för farlig åderförkalkning och t o m lösa upp en del av den man redan skaffat sig är - PEKTIN. EN fiber som används till allt möjligt i matindustrin och som finns i många frukter - inte minst i äpplen och grapefrukt.


2 äpplen per dag kan sänka ditt kolestorolvärde med 10% på 3 veckor! Grapefrukt fungerar också mycket bra. Ett enkelt sätt att börja kan vara att se till att du får i dig totalt minst 2 st frukter av grapefrukt/appelkombinationen varje dag. Sen kan man äta pektinpulver för att handskas med en situation som redan blivit besvärlig.


Dr Cerda är den som jobbat mest med detta. Han lät grisar äta rena infarktkosten och fotograferade deras artärer efter en tid. Så här illa såg det ut:


 


Den här grisen kan dö i infarkt när som helst. MEN, sen lät han en del av dessa nästan döda grisar äta pektin dagligen. Etter 9 månader såg det ut så här:


 


Här en liten artikel om saken:


Dr. James J. Cerda of the University of Florida Medical College, Gainesville, has shown the high importance of pectin in grapefruit for reducing cholesterol and plaque accumulation in the aorta blood vessel of miniature swine (below).  The microswine were fed a high-fat diet (6 to 12 fold of normal fat intake) for 360 days.  Then, half the swine were fed a diet with 3% pectin substituted for cellulose (fiber); the other half continued the high fat diet.  After 9 months, the swine were killed and examined 
Figure A.  Vessel is almost cleared on the pectin-added diet. 
Pigs are more like humans that other farm livestock.  A grapefruit a day could be a good idea for people over 50 years.  Or, 'ProFibe' is a powdered pectin on the market.
Figure B.  Crosscut of aorta near heart showing continued high-fat diet vessel clogged with plaque accumulation.  This pig is about ready to die!


http://www.noarthritis.com/pectin.htm

Sök i bloggen

Presentation


Mera Liv!

Kategorier

Omröstning

Mitt resultat på SVTs lyckotest:
 0 - 10%
 11 - 20%
 21 - 30%
 31 - 40%
 41 - 50%
 51 - 60%
 61 - 70%
 71 - 80%
 81 - 90%
 91 - 100%

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Gästbok

RSS

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013
>>>

Träna glosor med Ovido