meraliv

Alla inlägg under januari 2011

Av Björn Roxendal - 27 januari 2011 23:33


Den här sketchen är en fempoängare - bra skådespel, ett uns av allvar, timing, överraskning mm. Som terapeut kan jag inte låta bli att ibland önska att det skulle gå att jobba på det här viset :)


(För ett mer seriöst terapiarbete rekommenderar jag www.psykosyntes.net)







Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Av Björn Roxendal - 26 januari 2011 15:04

För några dagar sen bloggade jag om "Världsekonomin och din framtid" och varnade för att en djup och smärtsam kris är på väg. Idag läste jag i Affärsvärlden vad en dansk ekonomiforskare, Jørgen Ørstrøm Møller. säger om saken. Han fokuserar också på USAs situation och vad den kommer att betyda.


 


Titeln på artikeln: "Därför går USA under" innehåller en del påståenden värda att begrunda:

  • USA befinner sig i en större ekonomisk kris än vad Grekland gör
  • USA:s räntebetalningar kommer att växa från dagens 10,8 procent av statsbudgeten till 20 procent år 2020
  • 48 av 50 delstater kan idag inte finansiera sina kostnader(!)
  • USA kommer behöva be folkrepubliken Kina att skriva av en del av sina lån till amerikanerna som rena förluster
  • Kina kommer att kräva att dollarn inte längre ska vara en internationell reservvaluta
  • Ett fördmjukat och försvagat USA kommer inte längre att vara världens supermakt
  • Självinsikten om vart USA är på väg är nästan noll, både bland demokrater och republikaner. Det finns ingen politisk vilja att lösa problemet.

I artikeln tar man inte upp vad detta komer att innebära för resten av världen och det ekonomiska systemets framtid. Själv tror jag inte på en "undergång" men dock på en så pass allvarlig krasch att systemet kommer att behöva ändras i grunden. Globalisterna vill ha en styrning av ekonomin på världnivå med en världsvaluta som bas (kanske grundad på SDR, Special Drawing Rights, vilken redan är i bruk). Institutioner som IMF och BIS (Bank of International Settlements) skulle få alltmer makt och nationernas demokratiska självstyre skulle förlora det mesta av sin betydelse (vilket redan håller på att ske i vår del av världen genom EU).

Det finns dock mer livsbejakande alternativ till en sådan utveckling, mer baserad på lokalsamhällens självbestämmande och större grad av självförsörjning och avskaffandet av det skuldbaserade finansiella systemet som kontrolleras av en exklusiv bankelit. Mer om detta senare!




Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Av Björn Roxendal - 25 januari 2011 12:11


Ny Teknik rapporterar om en demonstration av kall fusion som nyligen gjordes i Italien. Ett 50-tal journalister och vetenskapsmän var inbjudna till demonstrationen och utrustningen fick inspekteras för att kontrollera att det inte var några dolda batterier el likn som gav upphov till effekten.



Apparaten genererade värme och kokade under en timmes tid bort ung. 13 liter vatten.


Det förefaller som värmen utvecklas genom en fusion av nickel och väte varvid koppar bildas. Enligt uppfinnaren, Andrea Rossi, kostar en apparat omkring 2.000 euro per kilowatt effekt, och fungerar med ett gram nickel. Det innebär att energikostnaden uppskattas till mindre än 1 cent/kWh.


Det är några saker som gör detta mer än "vanligt" intressant. För det första verkar det som tekniken fungerar (!!!). För det andra ser det ut som den redan är så pass väl utvecklad att den inom en ganska nära framtid kan föras ut på marknaden.


MEN - och det är ett utomordentligt STORT MEN - om detta stämmer är den förmodligen "för billig för att få finnas". Världens mäktigaste män (och kvinnor?) baserar sin makt till stor del på att energiresursen är knapp och kan kommersialiseras i stor skala. Det gäller även icke-fossila energislag som kärnkraft, vindkraft, vattenkraft, biobränslen  osv. Alternativ energi är helt OK ur maktelitens perspektiv så länge den är såpass dyr och kapitalkrävande att den kan kontrolleras av de stora energiföretagen och därigenom generera vinst i stor skala. Däremot är varje billig och potentielt lokalt tillgänglig energikälla ett hot mot hela maktapparaten och de som gömmer sig bakom den. Så, om detta är en teknik som kan massproduceras med småskalig tillämpning varsomhelst i världen ser jag inga möjligheter till att den skulle tillåtas komma ut på marknaden. Men - vi kan ju alltid hoppas på ett genombrott, inte bara tekniskt, utan också "politiskt". Det handlar om att nå en kritisk massa. När tekniken är känd av ett visst antal människor och ett visst antal apparater bevisligen fungerar så blir det till slut omöjligt att stoppa vidare spridning. Låt oss hoppas (och KRÄVA) att vi kommer dit!



 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Av Björn Roxendal - 23 januari 2011 16:08


Kontrollera skapandet och förstörandet av pengar och du kontrollerar världen....


Hur styrs egentligen världen? Sverige?


Det handlar om pengar...



För några år sen råkade jag flippa till en TV-kanal som just visade:

Dokument Inifrån - Novemberrevolutionen

Jag fångades omedelbart av att något av så avgörande betydelse för hela svenska folket och utvecklingen av sveriges ekonomi hade beslutats och genomförts bakom ryggen på - ALLA - utom en liten grupp initierade tjänstemän och "nyckelpersoner". Från den dagen i november 1985 förändrades hela grundvalen för den ekonomiska politiken på ett sätt som påverkat "gemene man" mer än vad nästan alla tidigare eller senare riksdagsbeslut gjort. "Novemberrevolutionen" är ett bevis på att den EKONOMISKA MAKTEN är överordnad den POLITISKA MAKTEN. Skrämmande och tankeväckande.


Lägg särskilt märke till att några av de ansvariga påpekar att man usatts för långvariga och starka påtryckningar från IMF och BIS (de två mäktigaste överstatliga ekonomiska institutionerna) att rätta in sig i ledet genom att genomföra denna förändring av svensk ekonomisk politik.


Något annat är hur påfallande obekväma de ansvariga beslutsfattarna ser ut, både i samtida TV-intervjuer och i dokumentärens intervjuer, när de svarar på frågor om skeendet. De tittar bort, flackar med blicken, tvekar och ser allmänt illa berörda ut. Varför? Vad vill de dölja? Skäms de?


Som allmänbildning och för att få en inblck i hur världen styrs uppmanar jag alla att SE DOKUMENTÄREN. Sen finns det mycket mer att säga i det här ämnet....



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Av Björn Roxendal - 19 januari 2011 11:33


Finns det något som kan vara mer meningsfullt än att vara lycklig? Hur lycklig är du? Vad ÄR förresten lycka? Blir man frisk av att vara lycklig? Kan man träna sig till lycka? Skulle det i såna fall vara att lura sig själv?



De här frågorna och många andra väcks av den pågående serien i svt: "Jakten  på lyckan". Gå gärna in på hemsidan där du kan göra lyckotestet och ladda ner lyckoövningar(!).


Förresten, vet du vilket världens lyckligaste land är? Och har varit i lyckoundersökningar de senaste 30 åren? Jo, just det - Danmark!!!   För övrigt ligger även Sverige, Finland och Island (låg?) på topp-10. Norge däremot - trots oljepengar och fjordar - ligger "bara" på 19e plats. Förklara det den som kan!


Det är ju ändå anmärkningsvärt att av de 178 undersökta länderna är fyra på 10-i-topp-listan nordiska!




Nu hoppas jag att du, kära läsare, bidrar till lyckoforskningen genom att svara på undersökningarna till vänster. Den första kräver att du gör lyckotestet enligt länken ovan. Ska bli intressant att se om mina läsare är mer eller mindre lyckliga än genomsnittet!


Den andra "undersökningen" är helt enkelt att svara på rubrikens fråga. (Du kan bara svara på den om du FÖRST svarar på undersökningen ovan och sen väljer "Visa fler undersökningar")


Ännu roligare blir det om du vill berätta vad lycka är för dig i kommentarerna!


Don´t Worry - Be Happy!!!(?)





Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Av Björn Roxendal - 18 januari 2011 19:52


Jag hämtar följande från


http://www.hungerprojektet.se/page.asp?id=2


En underbar och framgångsrik filosofi för utvecklingshjälp!


Jordens bästa affärsidé

Får vi föreslå ett nytt sätt att få slut på fattigdom och hunger? Det nya är att du slutar skänka pengar till välgörenhet. Istället investerar du i människors driftighet och idérikedom och ger dem chansen att se sin egen potential. Då kan de med egna krafter förändra sina samhällen – en gång för alla.


Resultaten gör vilken ekonom som helst knäsvag. Ta några av de afrikanska länderna som exempel. Där investerar vi 300 kronor per person under en femårsperiod. Under samma period ser vi en stigande tillväxtkurva i form av affärsverksamheter, skola, bank, sjukvård, mångdubblade vattentillgångar, fleråriga matförråd, förbättrad levnadsstandard och äkta framtidstro. Samtidigt rasar kurvorna för barnadödlighet, fattigdom, sjukdom och livslång hunger. Och det är bara början.


Vår modell är enkel: Den som äger problemet äger också den bästa vägen till förändring. Därför gör vi inte så mycket. Istället tänder vi eldsjälar och låter dem bli entreprenörer. Vi inspirerar människor att tro på sig själva, att tro på varandra, att hitta bra ledarskap och att använda mycket sunt förnuft. Avkastningen låter inte vänta på sig. Du skulle kanske kalla det vanligt företagande.


Vi kallar det jordens bästa affärsidé.


JordensBästaAffärsidé.se kan du med egen drivkraft starta din egen insamling. Där kan du investera via kreditkort och sms.






Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Av Björn Roxendal - 15 januari 2011 20:11


       

Under helgerna har jag ägnat mig en hel del åt att studera material som handlar om världsekonomin och hur den håller på att utvecklas.


Några slutsatser:


  1. Förtroendet för Dollarn sjunker stadigt och $ är på väg UT som reservvaluta.
  2. Många länder har så stora statskulder att de inte har nån möjlighet at betala tillbaks.
  3. Flera länder som befinner sig i kris är så stora att det inte går att skapa tikllräckliga räddningspaket.
  4. Förtroendet för papperspengar är på nedgång.
  5. Nästa kris kommer att bli MYCKET värre än finanskrisen 2008.
  6. Det går att förbereda sig och t o m i viss mån skydda sig från det som kommer att hända.

Det är inte så roligt att skriva om den här saken, men det behöver ändå göras. Vi har ju märkt att det är stora problem med världsekonomin. Den senaste finanskrisen utlöstes av en lånebubbla samtidigt som ett antal andra katastrofer hotar att utlösas inom en snar framtid. Det ekonomiska systemet fungerar inte och kommer att rasa. Det är svårt att säga exakt hur eller när men att det sker råder det ingen tvivel om.


En av de största faktorerna i den globala bilden är den amerikanska skuldbubblan, baserad på dollarns ställning som världens reservvaluta. USA har levt över sina tillgångar genom att exportera sina $ till hela världen, men världen börjar tröttna (särskilt araber och kineser som sitter på ett berg av $$$$). Samtidigt går återhämtningen trögt och håller knappt styrfart trots att den backas upp av skapandet av låtsaspengar i monströus omfattning, utgivna av USA (och andra länder i mindre omfattning).



Ett redan alltför instabilt system blir ännu mer instabilt. Korthuset balanserar med alltfler våningar och dess dagar är räknade. Vinden som kommer att blåsa omkull pappersbygget har redan börjat blåsa.


Alltfler länder har redan skulder av en sådan storleksordning att de inte kan betalas tillbaka. Bara räntebetalningarna håller på att ta över en allt större del av statsbudgeten. Island, Grekland, Irland, Portugal och några till kan kanske "räddas" men när allt fler och allt större länder faller går det helt enkelt inte längre. Det kan vara Japan eller USA eller Spanien plus några till Europeiska länder som får bägaren att rinna över och dominobrickarna att rasa.


Det är möjligt att vi kommer att uppleva ytterligare en tids "återhämtning" men det är i så fall genom konstgjord andning på en patient som redan är bortom räddning. Statsbankrutter och hyperinflation är enda sättet att "lösa" problemet och det kommer att undergräva förtroendet för det finansiella systemet, vilket leder till att maskineriet stoppar eller åtminstone tappar det mesta av sin fart.


Papperspengar blir i stort sett värdelösa och arbetslöshet och hunger kommer att breda ut sig över stora delar av världen. Så småningom får vi en övergång till ett mer stabilt och trovärdigt penningsystem, baserat på guld, silver eller andra metaller.



Även om den stora krisen kommer att dröja några år är det klokt att förbereda sig nu. Köp silvermynt, silver"skrot" och fysiska basvaror som alltid kommer att efterfrågas. Detta ger dig en buffert när system brakar och ökar möjligheterna för dig och din familj att överleva.


Ledsen att låta pessimistisk men det är trots allt bätre att möta de kommande svåra tiderna med öppna ögon för att kunna förebereda sig.







Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Av Björn Roxendal - 4 januari 2011 13:02


Börjar året med att slå ett slag för livet. Dessa argument kommer från en facebookgrupp som ni kan kolla (och gärna gilla).


Handlar abort om rätten att välja? Se nedan!


http://www.facebook.com/ProLifeQuotes


10. "If wombs had a window, abortion would disappear." /Unknown


9. "A person's a person no matter how small." /Dr. Suess


8. "Abortion: One Heart Stops......Another Heart Breaks." /Unknown


7. "It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." /Mother Teresa


6. "Only half the patients who go into an abortion clinic come out alive." / Unknown


5. "The greatest destroyer of peace is abortion because if a mother can kill her own child, what is left for me to kill you and you to kill me? There is nothing between." /Mother Teresa


4. "I notice that everybody who is Pro-Abortion has already been born." /Ronald Reagan


3. "How can there be too many children? That is like saying there are too many flowers." /Mother Teresa


2. "Pro-Life is the radical notion that babies are people." /Unknown


1. "Right to choose, that's a lie. Babies don't choose to die." /Unknown

KEEP in Mind:


"Being pro-life doesn't save babies, acting pro-life does." /Dennis Green

Simply click on the LIKE icon to see the top 20 Pro Life

Sök i bloggen

Presentation


Mera Liv!

Kategorier

Omröstning

Mitt resultat på SVTs lyckotest:
 0 - 10%
 11 - 20%
 21 - 30%
 31 - 40%
 41 - 50%
 51 - 60%
 61 - 70%
 71 - 80%
 81 - 90%
 91 - 100%

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Gästbok

RSS

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards