meraliv

Direktlänk till inlägg 13 september 2010

Svininfluensan - fantastiskt lönsam

Av Björn Roxendal - 13 september 2010 13:33


  
Kan inte låta bli att skriva om den - fast det varit ett rätt uttjatat ämne rätt länge. För mig var det t o m  uttjatat redan långt innan epedemin var över. I varenda nyhetssändning gavs den fruktade pandemin stort utrymme, trots att det aldrig fanns tecken på att det vara fråga om något annat än en influensa av alldeles normal farlighet. Mycket tidigt stod detta klart för mig och många andra mer neutrala betraktare. Ändå fortsatte skrämselpropagandan, dag ut och dag in, vecka ut och vecka in, upp till ett par månader.
Här på norra halvklotet hade vi dessutom möjlighet att se ett slags facit eftersom denna flunsa drabbade södra halvklotet först - utan att orsaka någon anmärkningsvärd skada där. 
Förmodligen handlade många förstågsigpåare och myndighetspersoner i god tro när de försökte hetsa befolkningen till att ta två doser per person (Sverige köpte in 18 miljoner doser!) men frågan är om alla inblandade och ansvariga var lika godtrogna. Följande uppgift från SvD stärker mina misstankar:

"– Ett vanligt influensavaccin kostar 35 kronor per dos. Den här gången tar de 65 kronor per dos. Den prisökningen kom som en kalldusch för oss. Totalt blir det 1,3 miljarder kronor, säger han till Svenska Dagbladet.

Nu kritiserar han läkemedelsföretagens höga prissättning. Han kan inte se någon anledning till att vaccin mot svininfluensa ska vara mycket dyrare än andra influensavaccin då företagen redan har de anläggningar som krävs för produktion.

– Det är uppenbart att vaccinbolagen tjänar otroligt mycket pengar på detta. Känslan är ju också att det är väldigt stora särintressen som styr här i bakgrunden, säger han."

Hysterien kring svininfluensan var konstgjord och piskades upp utan att vara underbyggd av hårda fakta. Dessutom utsattes nån miljard människor för stora risker i form av kända och okända biverkningar, vilket avslöjats mer och mer allteftersom:

Sven Britton, professor emeritus i infektionsmedicin  i Dn:

"När man satsar monumentalt på 4 miljarder vaccindoser mot en relativt lindrig influensa borde man ha ordentligt på fötterna vad gäller biverkningarna, för även om en liten andel drabbas är det ett omfattande antal människor som ska vaccineras. De enda test som gjorts är korttidstest där högst femtusen vuxna, friska människor fått ett prototypvaccin som bara liknar det som ska användas. Kort sagt har vi ingen aning om biverkningarna. ”

Nja, lite aning har vi om biverkningarna:

"En tysk studie fann samband mellan vaccinationer och 22 neurologiska ttillstånd, inkluderande ADD (uppmärksamhetsstörning) och epilepsi. Dilemmat är att virus-elementet i vacciner kan överleva och mutera i den mänskliga kroppen under åratal, med okända konsekvenser."

http://konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/07/utred-biverkningarna-av-svininfluensa.html


Den senaste biverkningen är kronisk narkolepsi (sömnsjuka)

"Sex fall av den obotliga sömnsjukan narkolepsi kopplas till vaccinet mot svininfluensa.

Nu ska fler rapporter granskas.

– Vi håller på med en sambandsutredning, säger Mårten Forrest på Läkemedelsverket."           Aftonbladet


"Efter larmrapporter om att vaccinet mot svininfluensa kan orsaka sömnsjuka - nu stoppar Finland all vaccinering. 
- Det finns ett klart tidsmässigt samband mellan vaccineringen och sjukdomens utbrott, säger Marjo Renko, ordförande för den nationella expertgruppen för vaccination, till Hufvudstadsbladet."

                                Expressen


Jag ville absolut undvika denna vaccinering själv, både för min egen ocb mina barns del.  Det förefaller som att riskerna/biverkningarna av behandlingen är betydligt större än vinsterna (utom för läkemedelsföretagen förstås).


När vi börjar jämföra svininfluensan med andra vanliga och dödliga sjukdomar börjar det nästan svindla. Ta t ex malaria:


 "Utbredningen och antalet döda i malaria ökar för varje år, bl. a. på grund av den global uppvärmning. Varje år insjuknar 3-500 miljoner människor och 1-2 miljoner dör årligen i sjukdomen. "

Så det är helt klart att bara denna enda sjukdom - malaria - är oerhört mycket farligare och mer dödlig än svininfluensan. Att förebygga och/eller bota ett malariafall kostar ungefär lika mycket som att ge en person två doser vaccin mot svininfluensa. Hade vi satsat pengarna på malariabekämpning hade dom gjort oerhört mycket mer nytta och räddat tusentals fler liv (men läkemedlesföretagen hade tjänat mindre).

Helt klart att vi behöver träna oss på att tänka själva - inte bara svälja den massmediala propaganda vi matas med!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Kim Roxendal

16 september 2010 18:56

Usch säger jag bara för läkemedelsföretagen och journalister som verkar vara köpta för att föra ut propagandan. Och tack för att du skrev om detta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Björn Roxendal - 29 december 2013 21:30

Lev längre och friskare! Här samlar jag tips som det det finns vetenskapligt stöd för och som är någorlunda billiga och enkla att praktisera. Alla kan må bättre och leva längre! Då och då kommer jag att uppdatera (lägga till och ta bo...

Av Björn Roxendal - 8 december 2013 11:11

Det här tilltaget har retat mig från först början. Uppenbarligen köper folk datorer för alla möjliga syften medan en TV nästan alltid köps för att se på TV. Även om SVT skulle ha valt att INTE lägga ut några program på internet skulle vi köpa ungefär...

Av Björn Roxendal - 28 maj 2012 16:59

  Psykosyntes           Psykosyntes är en terapiform som går djupare än vanlig samtalsterapi. Den bygger på en konsekvent helhetssyn på människan där den andliga dimensionen har en viktig plats. Med det menar vi att vi ser människan s...

Av Björn Roxendal - 8 februari 2012 10:49

                        En ny bok av Bronnie  Ware, The Top Five Regrets of the Dying, beskriver författarens erfarenheter av att arbeta med döende människor. Om vi någonsin kommer att få perspektiv på livet är det när vi närm...

Av Björn Roxendal - 13 januari 2012 17:27

  Följande är en  av Carl  Schultz filosofier, skaparen av Snobben. Du behöver inte kunna  besvara följande frågor. Läs bara igenom brevet så kommer du att förstå  andemeningen.   1. Räkna upp världens fem rikaste  män. 2. Räkna upp fem vinnare ...

Sök i bloggen

Presentation


Mera Liv!

Kategorier

Omröstning

Mitt resultat på SVTs lyckotest:
 0 - 10%
 11 - 20%
 21 - 30%
 31 - 40%
 41 - 50%
 51 - 60%
 61 - 70%
 71 - 80%
 81 - 90%
 91 - 100%

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Gästbok

Följ bloggen

Följ meraliv med Blogkeen
Följ meraliv med Bloglovin'

RSS

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se